ParaKlub Říp, z.s.

Letošní Podřipský přesnař se skutečně vydařil na 100 %

V sobotu 22.4.2023 se konal „Podřipský přesnař“ jako součást představení na tradiční „Řipské pouti“. Je to veliká propagace parašutistického sportu, protože pout´ navštíví tisíce návštěvníků, a proto pořádající „Paraklub Říp“ zařadil i kategorii mimo soutěž, kde sportovci přistávají na vedlejší plochu. Soutěž je velmi náročná, protože místo doskoku je na úpatí hory, mezi stromy, a ještě je obklopen diváky. Dále je pro organizátory náročné převážet přes davy návštěvníků a kolony aut závodníky zpět na startovací plochu roudnického letiště. Do soutěže se přihlásilo osm závodníků s velkými zkušenostmi, kteří reprezentují naši republiku i v zahraničí a mají naskákáno tisíce seskoků.

Soutěžili jednotlivci a na místě vybraná dvoučlenná družstva v pěti kolech. Počasí nám přálo a podařilo se dohromady naskákat sedm nul (= střed doskokové plochy). Ovšem ty o vítězi nerozhodly, protože Martin Gabla z Paraklubu Vrchlabí, kterému se nula nepodařila, ale s celkovým součtem vzdálenosti doskoku jedenáct centimetrů byl jasným vítězem. Na druhém místě byl Zděnek Jentschke z Ústí nad Orlicí s celkovým součtem vzdálenosti dvaadvacet centimetrů a třetí místo obsadil Martin Kumžák se sto šesti centimetry. V týmech vyhráli jmenovaní Martin Gabla a Martin Kumžák, druhý byli Zděnek Jentschke a Zděnek Hanák a třetí místo obsadili Fero Smolen a Jan Kopřiva.

Dále se účastnilo akce dalších osm sportovců, kteří skákali mimo soutěž pro pobavení diváků. Všem se akce líbila, protože za slunečného počasí vidět za volného pádu naši horu Říp je určitě nezapomenutelným zážitkem. I zde někteří stihli udělat pět kol seskoků.

Zakončením akce bylo vyhlášení výsledků na tribuně „Řipské poutě“. Vyhlášení a předání darů pro vítěze se zúčastnil prezident aeroklubu ČR Vlastimil Dvořák, kterému za Parakub Říp děkuji. Dále bychom chtěli poděkovat sponzorům hlavně městu Roudnice nad Labem, bez kterého bychom akci nemohli pořádat.

Spoustu fotek a videí najdete na našem facebooku:  https://www.facebook.com/groups/paraklubrip.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *