ParaKlub Říp, z.s.

PARAKLUB ŘÍP – Pořadatel nejen závodu PODŘIPSKÝ PŘESNAŘ

Promo text pro Řipskou pouť 2022:

ParaKlub Říp vznikl v roce 2001 jako reakce některých účastníků teambuildigu úseku kvality Českého Telecomu, a.s., a dalších účastníků základního para výcviku, který proběhl v létě 2000 na letišti v Roudnici na Labem. Prostě, někteří nadšenci chtěli skákat dál… 😉

Za 22 let své činnosti se ParaKlub Říp stal nedílnou součástí nejen roudnického sportovního života. Kromě vlastní činnosti pro své členy pořádá základní parašutistické výcviky pro nové zájemce o tento sport, propagační seskoky na různé stadiony, náměstí a podobné prostory dle požadavků objednavatelů, kterými jsou obvykle obce, města nebo významné průmyslové podniky.

Nedílnou součástí činnosti ParaKlubu Říp je i organizování dvou pravidelných sportovních událostí, které mají pozitivní dopad nejen na veřejnost Roudnice a širokého okolí.

První z nich je Podřipský přesnař, soutěž, která již po mnoho let neodmyslitelně patří k sobotnímu programu Řipské pouti, a ve které se parašutisté snaží co nejvíce přiblížit cíli umístěnému na úpatí hory Říp. Vzhledem k tomu, že se závodu účastní též i sportovci se skvělými výsledky na mezinárodní scéně, jde o zajímavou a hlavně napínavou podívanou, ve které nejsou neobvyklé výsledky přesného přistání v rozptylu pouhých jednotek centimetrů od vytyčeného bodu přistání a výjimkou nejsou ani přistání přímo na střed doskočiště.

Neméně zajímavým závodem je též Roudnický Čechol, aneb „mírně modifikovaná“ soutěž o železného muže, které se může zúčastnit i široká veřejnost. Samozřejmě, že i zde se skáče padákem, ale další disciplíny, jako jsou běh, plavání nebo střelba ze vzduchovky jsou otevřené všem, jak dospělým, tak dětem nebo i celým rodinám.

Členové ParaKlubu Říp se na vás těší už teď. Kdybyste se chtěli do naší činnosti zapojit i aktivně, navštivte náš web https://paraklubrip.cz/ nebo pište na adresu info@paraklubrip.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *